Browni Kurabiye

Şöyle çayın yanında güzel çikolata tadında ufak atıştırmalı tatlı birşeyler olsada yesek mi diyorsunuz, işte size muhteşem bir kurabiye tarifi.

Evdesiniz ve canınız mı sıkıldı? Şöyle çayın yanında güzel çikolata tadında ufak atıştırmalı tatlı birşeyler olsada yesek mi diyorsunuz, işte size muhteşem bir kurabiye tarifi. Yapılışı kadar pişme süreside oldukça kısa süren bu kurabiyelerin saklama süresi ise oldukça uzun. İçerisinde bulunan malzemelerin temini için markete, bakkala koşturmanıza da gerek yok. Her mutfakta olan temel gıdalardan oluşmaktadır tarifimiz.

Hamuru İçin;

  • 250 gr margarin oda sıcaklığında ( yarısını sıvı yağda koyabilirsin)

  • 2 adet yumurta

  • 2 kahve fincanı toz şeker

  • 4 çorba kaşığı kakao (dolu dolu)

  • 1 paket vanilya , 1 paket kabartma tozu

  • aldığı kadar un (çok yumuşak ve yağlı bir hamur olacak)

Şurubu İçin:

  • 1 su bardağı şeker

  • 1 su bardağı süt (ocakta şekeri eriyinceye kadar ısıtalım, ılık bir süt olmalı.)

Önemlii Not: Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ılık şerbetimizin içine batırıp 5 sn kadar bekletip servis tabağına dizelim. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle yiyelim.

Yapılışı:

İlk olarak yumurtalar ile şekeri iyice çırpalım (1.5 dk kadar) sonra sırası ile kakao,vanilya, kabartma tozu,margarinizmizi (ufak ufak parçalar halinde atarsak yoğurmanız daha kolay olur)ve unumuzu eleyerek ekleyelim. Önce kaşık yardımı ile hepsini birbirine karıştıralım. bulamç halini aldıktan sonra az az un ekleyerek kıvamı buluncaya kadar yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde aldığımız hamuru avucumuzun içinde yuvarlayıp güzel bir şekil verdikten sonra yağlı kağıdımızı üzerine serdiğimiz tepsimize dizelim.

Pişirme:

Fırınımızın orta rafında , turboda 160-170 derecede 10-15 dakika pişirelim. Pişerken kurabiyelerimizin üzeri çatlayacaktır. içlerinin hamur kalmadığından emin olduktan sonra fırından alıp soğumaya bırakalım.

Afiyet Olsun 😄

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 23 Feb 2012 19:08 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı