Hıdrellez Dileklerimiz Kabul Olsun

Hıdrellez isim olarak Hızır ve İlyas kökeninden gelmektedir.

“Hıdrellez isim olarak Hızır ve İlyas kökeninden gelmektedir. Hızır ve İlyas peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak kabul edilen Hıdrellez’de, bu buluşmanın bereket, huzur ve refah getirdiğine ilanılır.”

Herşey inanmakla başlar, ister bir ağacın dalına bağla umutlarını ister bir gülün toprağına çiz dileklerini. Yeterki yürekten iste ve olacağına inan… Biz de buradan yola çıkarak dün dileklerimizi bağladık gülün dallarına… Tüm içtenliğimizle, inancımızla heyecanla tek tek yazdık hayellerimizi. Olmasını umut ettik… Neden olmasın ?

Hıdrellez tüm güzelliklerin günüdür, berektin, bolluğun, güzelliğin adıdır. Baharın gelişidir, doğanın uyanışıdır. Çaresizlere çare oluş, imkazsılıkların yok oluş günüdür.

Hıdrellez günü evlerinizi temizleyin, camlarınızı açın temiz ve güzel havayı doldurun evinizin her köşesineki size sağlık versin, mutfakta güzel güzel yemekler yapın, bereketiniz artsın ocağınız aşsız kalmasın, sevdiklerinizi arayın hayır dualarını alın, çocuklarınıza çiçeklerden taç yapıp sabah baş uçlarına bırakın uyandıklarında baharın bereketi onları taçlandırsın diye, ihtiyacı olanlara yardım edin cüzdanınızın bereketi artsın diye… en önemlisi içinizdeki sevgiyi körükleyin iyilik yolunda adımlar atın. Unutmayın iyilik evrende kelebek etkisi yaratır, dalaga dalga yayılır ve bir gün mutlaka size geri döner; belki yazdığınız dileklerden biri olarak, belki derdinize bir derman belki de bir mucize…

Güzel düşünün, güzel hayelleriniz gerçek olsun…

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 06 May 2015 18:57 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı