Zorla Güzellik

Sevginin ve aşkın olabilmesi için ilişkide güzelliğin olması şart mı?

Sevginin ve aşkın olabilmesi için ilişkide güzelliğin olması şart mı?

Dün akşam izlemiş olduğum ‘Zorla Güzellik’ adlı oyunda ele alınan konuda tam da bunun üzerine kurulmuştu. Kadın, birlikte olduğu erkeğin kendisini özellikle de yüzünü ‘sıradan’ bulduğunu öğrenir ve kıyamet kopar. Erkek sevgilisine bunun kendisi için önemli bir kriter olmadığını anlatmaya çalışsada kadın anlamak istemez ve ayrılırlar. Çünkü bir erkeğin gözünde kadını çekici kılan tek şeyin ‘güzellik’ olduğu düşüncesi sorgulanmaz bir tabu olarak sosyal toplumda yerini almıştır.

‘Güzelsen aşık olunabilir değilsen elenen secenek olursun!’

Peki gerçekten bu kanı doğru mu, yani sadece güzel kadınlar mı mutlu ilişkilerin başrolünü paylaşıyor. Mutlu ilişkinin formülü herhangi bir erkek (sıradan da olabilir ) ve muhteşem ölçülere ve hatlara sahip güzel bir kadın mı? Eğer yanınızda marka arabanızın anahtarı ya da popüler cep telefonunuz gibi şekil yapma adına taşıyacağınız bir obje olarak görüyorsanız neden olmasın?

Anahtar tamam, telefon var, kızda süper oldu bitti. Sizin gibi sığ sularda yüzen grup içinde hakkı sayılır bir mevkiye sahip oldunuz. Hepsi bu… içinde aşk yok, sevgi yok en önemlisi paylaşım yok!

Licensed under CC BY-NC-SA 4.0
Son güncelleme 25 Feb 2012 19:02 UTC
comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı