Unutulmaz Diziler 2024

Unutulmayan dizilere yönelik bir kolleksiyon.

Hepimizin unutamadığı, izlerken hiç bitmesin dediği diziler mutlaka olmuştur. Kendimizi başrol oyuncunun yerine koyduğu, rolün içinde kendimizi hayal ettiği o muhteşem seneryolarda olmayı hangimiz istemedi.

Benimde unutamadığım izlediğim yıla / döneme / o anki ruh halime göre aklımdan asla çıkmayacak diziler var mutlaka.

Bugün yerli yapıtlar günü. Herzamanki gibi aklıma geliş sıralarına göre yazacağım.

Liste

  1. Aşk-I Memnu (Her izlediğimde sonunun farklı bitmesini umut ediyorum  Behlül ve Bihter evlenir mutlu son… Dekorlar, kıyafetler, mekanlar, İSTANBUL, boğaz manzarası… daha ne olsun?)

Kapak 1

  1. Asmalı Konak (Her bir repliği, sahnesi özenle yazılmış şahane bir diziydi bence) Yan karakterlerin diyalogları dizinin en hoş yanıydı kesinlikle)

Kapak 2

  1. Deli Yürek (Kenan İmirzalıoğlu ve Zeynep Tokuş’u izlemeye doyamazdım. Efsane bir yapıttı yine olsa yine izlerim.)

Kapak 3

  1. Şaşıfelek Çıkmazı (TRT dizisi, muhteşem, sımsıcak, gerçek bizden bir dizi)
  2. Kurtlar Vadisi (Söylenecek pek fazla birşey yok. Anlayana, izleyene çok çok şey katar)

Kapak 5

  1. Eşkıya Dünya Hükümdar Olmaz (Çok beğenerek izlediğim, cümlelerinin bir tanesini bile kaçırmamamk için izlerken kimseyi konuşturmadığım bir dizi, en ciddi replikler içinde bile size kahkaha attırabilecek diyaloglar, muhteşem karakterler ve harika bir ekip.)

Kapak 6

  1. Ferhunde Hanım ve Kızları (Ahhhhhh çocukluğum, müziği bile beni benden alan o sımsıcak, hiç yabancı olmayan, sanki kapı komşumuz olan o insanların hayatları. Nevzat, Ferhunde Hanım, NERMİN  , Müjgan… hiç bitmesin oyuncuları hiç yaşlanmasın değişmesin hep öyle tatlı kalsınlar dediğim bir dizi)

Kapak 7

  1. Ekmek Teknesi (ilk şarkısı aklınıza geldi değil mi? Soğuk kış gecelerinde dersaneden gelirsiniz yemek yerken TV’de bu dizi başlar. Ailenizle birlikte izler, her sahnesine çok gülerdiniz. İşte o güzel dizi bu.

Kapak 8

  1. Süper Baba (efsane, gözyaşı, duygu, sevgi AİLE…)

Kapak 9

  1. Bizimkiler/Yazlıkçılar (Unutulmaz. Türk dizi tarihinin mihenk taşı…bugünlerde unutulan komşuluk, bağlılık ilişkilerine dayalı bizden bir diziydi)

Kapak 10

  1. Hatırla Sevgili (Beren Saat’in güzelliği ve masumluğu, oyuncuların kalitesi ve harika bir dönem dizisi. Müziği çalmaya başladı değil mi kulağınızda…. Hatıla sevgiliiiii)

Kapak 11

  1. Yedi Tepe İstanbul (çok çok çok güzel… neden böyle diziler artık yok ? )

Kapak 12

  1. Avrupa Yakası (Bambaşka bir dünya, herkesin şahsına münhasır olduğu gençliğime damga vurmuş bir dizi. Burhan Altıntop diye bir gerçeği var bu ülkenin  Yıllarca Selinin ve Burhan’ın konuşma tarzı ağzıma yapışıp kalmıştı… Gülse Birsel’e saygılarımla…)

Kapak 13

  1. Behzat Ç. ( Muhteşem bir kadro, dev bir senaryo ve unutulmaz şarkıları… asla unutulmayacaksın Behzat Ç., Ankara’da çekilmiş olması, beni daha da kendine bağlamıştı. Hele o şarkıları yok mu???? Pilli Bebek’e selam çakmadan geçemeyeceğim. )

Kapak 14

  1. Çemberimde Gül Oya (harika bir dönem dizisi daha, çok çok kaliteli…)

Kapak 15

  1. Kavak Yelleri (Benimle aynı yaşlarda olan liseli gençlerin hayat hikayesi, onlarla birlikte Urla’da olurdum, tüm hikâyeyi onlarla birlikte yaşardım. Benim için hep özel kalacak.)

Kapak 16

  1. İkinci Bahar (Şener Şen’le devleşen muhteşem bir yapıt. Hiç sıkılmadan kah gülüp kah ağlayacağınız bir dizi)

Kapak 17

  1. Ayrılsak Da Beraberiz (Gülmek, eğlenmek tüm dertlerden kurtulmak için birebir dizi, çok çok talı)

Kapak 18

  1. Yabancı Damat (Memik Efendi  demek istedim ilk. Gaziantep’de geçen sımsıcak, içinizi ısıtıcak bir dizi. Kadro muhteşem….)

Kapak 19

  1. Kiralık Aşk (Aşkın en güzel hali, defalarca izledim diyebilirim. Aşk, vazgeçilmezlik, eğlence hepsi bir arada. Mutlaka izlenmeli…)

Kapak 20

comments powered by Disqus
Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı