Toplumsal hayatın en önemli güvencesi olan Aydın insanlar; toplumsal gelişim ve güven için, halka ışık tutar, yol gösterir.
Aydın; okuyan, araştıran, sunulanı olduğu gibi kabul etmeden önce sorgulayan, hür insandır. Duygusallıktan uzak, objektifdir.Yaratıcıdır, gelişime, yeniliklere açık , sanatçı ruhludur. Sırf statüsü, titri, cübbesi olduğu için değil, fikirleri ile etrafına ışık yaydığı, toplumsal duyarlılığı olduğu için farklıdır.
Aydın insanların sayısının artmasını istiyorsak, okumanın önemini kavramalı, okuyan bir toplum olmayı hedeflemeliyiz. Kitap okumak yasaklardan uzak, özgürce, erken yaşlarda edinilmiş bir alışkanlık, bir yaşam tarzı olmalıdır. Diploma almak için değil; isteyerek; bilgiye ulaşmak, araştırmak ve öğrenmek için okumalıyız.
Yüksek öğrenime sahip olmak, tek başına Aydın olmanın temelinde varolan bilgi birikimine kavuşmak için yeterli bir kıstas değildir. Okul öncesi eğitimden başlayarak, bireye aydın olmanın gereklilikleri aşılanmalıdır. Ancak sanatla iç içe geçmiş, şüpheci ve dogmatik olmayan bir eğitim ile çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırıp, düşlerimizdeki o aydınlık geleceğe kavuşabiliriz.